Tartă cu mac și piersici

Macul este ideal pentru decor. Încearcă-l în combinații în felul de mâncare care ne rămâne cel mai bine întipărit în memoria...papilelor gustative: desertul.
Ingrediente
Pentru aluat:
180 g făină
1 linguriță praf de copt
1 ou
100 g zahăr
100 g unt
1 vârf de cuțit de sare
Pentru cremă:
½ plic budincă de vanilie
30 g zahăr
250 ml lapte
4 piersici
100 g mac
1 linguriță zeamă de lămâie
1 pliculeț zahăr vanilat
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru aluat și frămânți bine până obții o cocă pe care o întinzi uniform, până spre marginile de sus, într-o tavă de tartă tapetată cu făină. Dai tava la rece.
Amesteci praful de budincă de vanilie cu 50 ml de lapte. Restul laptelui îl dai în clocot împreună cu zahărul, apoi adaugi budinca de vanilie și mai lași puțin pe foc. La final, adaugi macul și dai la răcit.
Speli piersicile bine, le îndepărtezi sâmburii și coaja, tai cubulețe miezul și le bagi în blender împreună cu zeama de lămâie și zahărul vanilat.
Scoți tava din frigider, înțepi aluatul de mai multe ori cu o furculiță, înglobezi crema de piersici în budinca de vanilie cu mac și torni peste blat. Netezești cu o spatulă. Dacă ți-a rămas aluat, poți sigila tarta deasupra.
Dai la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când se rumenește la margini, scoți și lași să se răcească înainte de servire.