Tartă cu mere

Deşi poate părea sofisticată la prima vedere, tarta necesită puţine ingrediente pentru a fi delicioasă. Încearcă în această perioadă şi o delicioasă tartă cu mere.

tarta cu mere jpg

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină

1 gălbenuș

40 ml apă foarte rece

125 g unt rece

Pentru umplutură

4 mere spălate

zeama de la 2 lămâi netratate

5 linguri zahăr brut

1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci rapid, cu degetele, untul cu făina până obții un aluat nisipos. Adaugi gălbenușul, amesteci, apoi torni, în fir subțire, apa și continui să frămânți până când obții un aluat dens și mătăsos. Îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la frigider, cel puțin 30 de minute.

Pentru umplutură, tai merele jumătăți, le scoți căsuța cu semințe, le feliezi și le așezi într-un bol. Torni peste ele zeama de lămâie, răstorni zahărul și scorțișoara și amesteci.

Scoți aluatul și îl întinzi înfoaie subțire pe masa dată cu făină, păstrezi din el ca să formezi grilajul de deasupra, apoi îl așezi într-o tavă tapetată și răstorni merele. Întinzi aluatul rămas, tai din el șuvițe pe care le întinzi peste tartă.

Dai tava la cuptorul încins, aproximativ 45 de minute, până se rumenește uniform. Servești când se răcește complet.