Tartă cu mere, nuci și caramel
Tarta cu mere, nuci și caramel este un desert perfect pentru toamnă.

Ingrediente
1 foaie de aluat foitaj
600 g mere, feliate fin
80 g nuci, tocate grosier
60 g zahăr brun
30 g unt
1 linguriță scorțișoară
1 ou mic pentru uns
1 lingură lapte, pentru uns
Mod de preparare
Întinzi aluatul foitaj pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Amesteci zahărul brun cu scorțișoara.
Tai merele felii subțiri și le așezi peste aluat, lăsând o margine liberă de aproximativ 2 cm. Presari deasupra zahărul brun amestecat cu scorțișoară și nucile tocate. Îndoi ușor marginile aluatului peste umplutură.
Bați oul cu laptele și ungi marginile, și pui deasupra bucăți mici de unt. Coci 25-30 de minute, până când aluatul e rumen și merele sunt moi. Scoți, lași să se răcească puțin și tai pătrate.