Tartă cu mere, nuci și caramel

Tarta cu mere, nuci și caramel este un desert perfect pentru toamnă.

tarta cu mere nuci si caramel jpg

Ingrediente

1 foaie de aluat foitaj

600 g mere, feliate fin

80 g nuci, tocate grosier

60 g zahăr brun

30 g unt

1 linguriță scorțișoară

1 ou mic pentru uns

1 lingură lapte, pentru uns

Mod de preparare

Întinzi aluatul foitaj pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Amesteci zahărul brun cu scorțișoara.

Tai merele felii subțiri și le așezi peste aluat, lăsând o margine liberă de aproximativ 2 cm. Presari deasupra zahărul brun amestecat cu scorțișoară și nucile tocate. Îndoi ușor marginile aluatului peste umplutură.

Bați oul cu laptele și ungi marginile, și pui deasupra bucăți mici de unt. Coci 25-30 de minute, până când aluatul e rumen și merele sunt moi. Scoți, lași să se răcească puțin și tai pătrate.