Tartă cu pere

pere jpeg

Din cele mai aromate fructe ale toamnei, poţi prepara deserturi savuroase de care te vei îndrăgosti.

Dificultate medie / Preparare: 1 h 45' / 1 tavă

Ingrediente:

Pentru aluat

230 g făină

80 g zahăr

120 g unt

1 ou

Pentru umplutură:

3 pere

100 g zahăr

200 ml frişcă lichidă

1 plic zahăr vanilat

1 ou + 2 gălbenuşuri

coajă de lămâie, opţional

Mod de preparare:

Combini făina cernută cu zahărul. Adaugi untul rece tăiat cubuleţe. Amesteci cu mâinile până obţii o compoziţie nisipoasă, apoi încorporezi oul şi frămânţi bine. Aduni aluatul într-o bilă pe care o înveleşti în folie alimentară şi o dai la congelator 30 de minute.

Între timp, pregăteşti umplutura. Baţi oul cu cele două gălbenuşuri şi cu cele două tipuri de zahăr. Torni frişca lichidă şi amesteci bine.

Alatul rece îl întinzi pe o tavă tapetată şi o dai la frigider 15 minute. Ulterior, întinzi peste el hârtie de copt şi pui o mână de boabe de fasole. Coci aluatul 25 de minute la 180 °C, apoi îndepărtezi hârtia de copt şi boabele de fasole şi o mai coci alte 10 minute.

Cureţi perele de seminţe, le feliezi şi le pui peste aluatul fierbinte. Torni amestecul de ouă şi mai dai tava la cuptor încă 20 de minute. Dacă vrei, o serveşti decorată cu coajă de lămâie.

FOTO: Profimedia