Tartă cu rubarbă

Încearcă şi tu o delicioasă tartă cu rubarbă!

tarta cu rubarba jpg

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină

200 g unt gras, rece

2 gălbenușuri

2 linguri zahăr pudră

1 praf de sare

Pentru umplutură

4 tije rubarbă spălate și uscate

zeama de la 1 lămâie netratată

4 linguri zahăr

500 g ricotta

2 ouă

100 g zahăr

Mod de preparare

Tai untul bucățele și îl amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi galbenușurile. Întinzi aluatul obișnut într-o tavă de tartă, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini, și o dai la frigider.

Pentru umplutură, combini într-un bol ricotta cu zahărul și cu ouăle, și omogenizezi. Separat, tai mărunt tijele de rubarbă. Pui la fiert 300 ml de apă, cu zeama de lămâie și cu patru linguri de zahăr. Când începe să clocotească, adaugi rubarba și fierbi doar cinci minute, apoi o lași la răcit în siropul format.

Scoți tava cu aluatul de la frigider, torni brânza și așezi peste ea rubarba și puțin din sirop.

O dai la cuptorul încins în prealabil pentru 25 de minute.