Tartă cu vișine
Tarta cu vișine este un desert ușor de preparat este ideală pentru vară, când vișinele sunt proaspete.

Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
200 g unt gras, rece
2 gălbenușuri
2 linguri zahăr pudră
Pentru umplutură
1 praf de sare
300 g vișine, spălate și fără sâmburi
2 ouă
2 albușuri
1 lingură amidon
1 lingură zahăr
400 g smântână grasă
Mod de preparare
Pentru aluat, tai untul bucățele și-l amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi gălbenușurile. Întinzi aluatul obținut într-o tavă de tartă, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini și o dai la frigider 30 de minute.
Cât timp stă tava la rece, amesteci toate ingredientele pentru umplutură, mai puțin vișinele.
Scoți tava de la rece, așezi vișinele, apoi torni amestecul cu smântână și dai tava la cuptorul încălzit 45 de minute.