Tartă cu vișine

Tarta cu vișine este un desert ușor de preparat este ideală pentru vară, când vișinele sunt proaspete.

tarta cu cirese jpg

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină

200 g unt gras, rece

2 gălbenușuri

2 linguri zahăr pudră

Pentru umplutură

1 praf de sare

300 g vișine, spălate și fără sâmburi

2 ouă

2 albușuri

1 lingură amidon

1 lingură zahăr

400 g smântână grasă

Mod de preparare

Pentru aluat, tai untul bucățele și-l amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi gălbenușurile. Întinzi aluatul obținut într-o tavă de tartă, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini și o dai la frigider 30 de minute.

Cât timp stă tava la rece, amesteci toate ingredientele pentru umplutură, mai puțin vișinele.

Scoți tava de la rece, așezi vișinele, apoi torni amestecul cu smântână și dai tava la cuptorul încălzit 45 de minute.