Tartă de lămâie
Tarta de lămâie este genul de desert nu prea dulce, care merge de minune după masă. Se prepară rapid şi cu siguranţă va fi desertul-vedetă pe masa ta.

Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
100 g unt
125 g unt rece, tăiat cuburi
80 g zahăr pudră
1 ou
1 praf de sare
Pentru crema de lămâie
3 ouă mari
150 g zahăr
100 ml suc proaspăt de lămâie
100 g unt
coaja rasă de la 2 lămâi
100 ml smântână, pentru frișcă
Pentru decor
frișcă bătută
felii subțiri de lămâie
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci făina cu sarea și cu zahărul pudră. Adaugi untul rece și frămânți rapid, până obții o compoziție nisipoasă.
Încorporezi oul și frămânți scurt, doar cât să se lege aluatul. Formezi o bilă, o învelești în folie alimentară și o lași 30 de minute la frigider.
Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt. Înțepi baza cu furculița, așezi o hârtie de copt și pui boabe de orez sau de fasole pentru greutate. Coci 15 minute la 180 °C, îndepărtezi greutățile și mai coci 10 minute până devine aurie.
Prepari crema de lămâie. Într-un bol termorezistent, bați ouăle cu zahărul, sucul și coaja de lămâie. Așezi bolul pe bain-marie și amesteci continuu până se îngroașă crema. Adaugi untul tăiat cuburi și amesteci până se topește complet. La final, încorporezi smântâna pentru frișcă.
Torni crema în baza coaptă și lași tarta să se răcească complet la temperatura camerei, apoi o ții la frigider cel puțin 2 ore. Decorezi cu frișcă bătută și felii de lămâie proaspătă.

























