Tiramisu

Delicios şi uşor de pregătit, tiramisu va fi mereu o idee bună pentru a-ţi răsfăţa persoanele dragi.
Ingrediente necesare pentru blat:
60 g alune de pădure 120 g migdale 10 smochine 20 g pudră de cafea instant 40 g cacao 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:
- 200 g nuci caju
- 100 g curmale, fără sâmburi
- 50 g ciocolată neagră, topită
- 80 g sirop de arţar
- 50 g cacao
- 150 ml lapte de migdale, la temperatura camerei
- 50 g unt de cocos
Ingrediente necesare pentru crema de cocos:
- 100 g nuci caju
- 200 ml lapte de cocos
- 60 g unt de cocos
- 60 g sirop de agave cacao
Ingrediente necesarepentru decor:
- scorţişoară, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până capătă o consistenţă omogenă. Răstorni blatul într-o formă rotundă, cu inel detaşabil, îl nivelezi şi-l dai la rece 2-3 ore.
Pentru crema de ciocolată, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până obţii o consistenţă fină, apoi o răstorni peste blat şi dai din nou la rece, o oră. 3Pentru crema de cocos, înmoi nucile caju 30 de minute în apă fierbinte, apoi le scurgi, le pui în blender cu restul ingredientelor şi le pasezi.
Torni crema peste prăjitură, o nivelezi şi o dai la rece peste noapte. Combini cacaoa cu scorţişoară, după gust şi pudrezi prăjitura înainte să o serveşti