Tiramisu la pahar cu iaurt şi brânză ricotta

1 tiramisu 1186465 1280 jpg jpeg

Ce zici de un desert pe care să-l prepari în doar 30 de minute? Încearcă această reţetă de tiramisu, direct în pahar, cu ricotta şi iaurt, totul decorat cu mentă! Îţi va răsfăţa papilele gustative!

Ingrediente pentru tiramisu la pahar cu iaurt şi brânză ricotta

  • 65 g pişcoturi
  • 1 linguriţă cafea solubilă
  • 120 ml apă clocotită
  • 2 linguri lichior de cafea 
  • 200 g brânză ricotta
  • 200 g iaurt
  • 25 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 25 g ciocolată amăruie rasă

Mod de preparare tiramisu la pahar cu iaurt şi brânză ricotta

Rupe pişcoturile, însă nu în bucăţi foarte mici şi aşează-le în pahare. Din cantităţile sugerate în reţetă vei obţine 4 porţii. Foloseşte pahare mici, de apă, cu gura largă. 

Prepară cafeaua la ibric sau la filtru şi las-o la răcit. Adaugă în ea lichiorul şi zahărul şi amestecă bine. Toarnă lichidul peste pişcoturile din pahare. 

Într-un bol amestecă iaurtul, ricotta, zahărul pudră şi mixează până când obţii o cremă. Adaugă esenţa de vanilie şi pune crema peste pişcoturile însiropate. 

Rade ciocolata şi presară peste fiecare pahar. Decorează cu frunze de mentă proaspătă şi lasă la rece jumătate de oră înainte de servire.

Poftă bună!