Tort cu alune

Ingrediente: Pentru blat:6 ouă, 150g zahăr, 100g făină, 100g alune măcinate, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 50g unt Pentru cremă: 200g unt, 3 gălbenuşuri, 100g migdale, 200g zahăr, 5 linguri cafea lichidă, 3 linguri cafea solubilă, 1 borcan mic de gem de căpşuni Pentru decor: 100g ciocolată albă, 50g boabe de cafea
Mod de preparare:
Număr porţii: 6
Timp de preparare: 90min
Dificultate: mare
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi freci gălbenuşurile cu zahărul. Combini cele două compoziţii, amesteci cu grijă, apoi adaugi făina şi praful de copt, alunele măcinate şi untul topit. Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 30 de minute. Freci untul cu zahărul, apoi încorporezi treptat gălbenuşurile, migdalele măcinate, cafeaua lichidă şi amesteci.
Adaugi şi cafeaua solubilă nedizolvată. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o pui caldă într-un poş şi desenezi cu ea modele dantelate pe o hârtie de copt. Presari boabe de cafea, laşi la rece şi tai modelul în triunghiuri. Tai blatul în două şi pe prima parte aşezi gemul. Pui jumătate din cremă, aşezi a doua parte de blat şi îl îmbraci cu crema rămasă, oprind şi pentru ornat. Faci floricele din cremă pe margine şi îl decorezi cu triunghiurile de ciocolată şi boabe de cafea.