Tort cu cremă de mure fără coacere

tort cu mure jpg

Un desert care te face să apreciezi mai mult momentul de răsfăț de peste zi!

Ingrediente

Pentru blat:

150 g unt

400 g biscuiți dietetici fără zahăr

Pentru cremă:

300 g cremă de brânză

250 ml frișcă lichidă

3 linguri îndulcitor

100 ml lapte

20 g gelatină

100 g mure

Pentru glazură:

100 g ciocolată neagră

50 g unt

mure și mentă proaspătă, pentru ornat

Mod de preparare

Fărâmițezi biscuiții în robotul de bucătărie, adaugi untul topit, amesteci până devine o pastă și o întinzi într-o tavă rotundă cu pereți detașabili. Dai la frigider o oră.

Amesteci crema de brânză cu îndulcitorul și murele pasate în blender, apoi încorporezi frișca bătută separat. Dizolvi gelatina în laptele călduț și o omogenizezi, amestecând bine până când se formează o textură fină.

Torni amestecul de brânză cu mure peste blatul din tavă și dai la rece cel puțin 2 ore.

Pentru glazura de ciocolată, topești ciocolata neagră cu untul într-un vas pe baie de aburi. Amesteci până când se topește, apoi o dai deoparte. O lași să se răcorească și o torni peste tort. Decorezi cu mure proaspete și mentă.