Tort cu cremă de mure fără coacere

Un desert care te face să apreciezi mai mult momentul de răsfăț de peste zi!
Ingrediente
Pentru blat:
150 g unt
400 g biscuiți dietetici fără zahăr
Pentru cremă:
300 g cremă de brânză
250 ml frișcă lichidă
3 linguri îndulcitor
100 ml lapte
20 g gelatină
100 g mure
Pentru glazură:
100 g ciocolată neagră
50 g unt
mure și mentă proaspătă, pentru ornat
Mod de preparare
Fărâmițezi biscuiții în robotul de bucătărie, adaugi untul topit, amesteci până devine o pastă și o întinzi într-o tavă rotundă cu pereți detașabili. Dai la frigider o oră.
Amesteci crema de brânză cu îndulcitorul și murele pasate în blender, apoi încorporezi frișca bătută separat. Dizolvi gelatina în laptele călduț și o omogenizezi, amestecând bine până când se formează o textură fină.
Torni amestecul de brânză cu mure peste blatul din tavă și dai la rece cel puțin 2 ore.
Pentru glazura de ciocolată, topești ciocolata neagră cu untul într-un vas pe baie de aburi. Amesteci până când se topește, apoi o dai deoparte. O lași să se răcorească și o torni peste tort. Decorezi cu mure proaspete și mentă.