Tort cu fructe confiate
Încearcă şi tu reţeta şi te vei convinge de cât de gustos este.

Ingrediente
275 g făină integrală
250 g zahăr brut
800 g fructe confiate, tăiate cubulețe
1 pliculeț praf de copt
4 ouă
coaja și sucul de la 1 portocală
coaja și sucul de la 1 lămâie
200 g unt la temperatura camerei
100 g alune de pădure, coapte și zdrobite
200 ml coniac sau rom
1 praf de sare
Pentru glazură
4-5 linguri zeamă de lămâie bio
200 g zahăr pudră
merișoare, pentru decor
Mod de preparare
Combini, într-un vas, fructele confiate, coaja și sucurile de portocală și de lămâie, coniacul sau romul, zahărul, untul și așezi vasul pe foc, lași să clocotească la foc mic, aproximativ 10 minute. Dai deoparte și lași la răcit.
Între timp, amesteci făina cu praful de copt, cu sarea și cu alunele zdrobite. Adaugi ouăle, unul câte unul și continui să amesteci. Răstorni amestecul cu fructe și alcool, și omogenizezi compoziția.
Răstorni aluatul într-o formă de tort tapetată și-l dai la cuptorul încins pentru două ore. Îl lași să se răcească complet în tavă, apoi îl poți așeza pe platou.
Pentru glazură, combini zahărul pudră, trecut prin sită, cu zeama de lămâie. Amesteci bine, ca să obții o glazură consistentă, care se întinde ușor. Întinzi glazura peste tort, îl decorezi cu merișoare și îl poți servi.

























