Tort cu fructe de padure

tort dietetic cu fructe de padure jpeg

Ingrediente: Pentru aluat: 5 ouă, 150 g zahăr, 80 g făină, 1 vârf de cuţit praf de copt, 70 g amidon de porumb

Pentru umplutură: 5 foi gelatină, 150 ml suc de portocale, 700 g brânză de vaci cremoasă, 300 ml frişcă lichidă coaja rasă de la o lămâie, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 130 g zahăr pudră, 200 g afine 200 g zmeură, 250 g coacăze

Mod de preparare:Număr porţii: 8 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie

Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu zahărul, până se albesc, adaugi treptat făina amestecată cu praful de copt şi amidonul de porumb şi mixezi până ce compoziţia devine pufoasă. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le încorporezi în gălbenuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o for mă de tort unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Laşi să se răcească, scoţi blatul din formă şi-l tai în două pe ori zontală. Înmoi gelatina în puţină apă rece, încălzeşti sucul de portocală şi dizolvi în el gelatina stoarsă de apă, după care îl amesteci cu brânza, coaja de lămâie, frişca bătută, zeama de lămâie şi za hărul pudră.

Împarţi compoziţia în două. Jumătate de cremă o amesteci uşor cu ¾ din fructele de pădure, întinzi crema pe o foaie de blat, acoperi cu cealaltă şi înveleşti tortul în restul de cremă. Laşi la frigider mini mum trei ore. Înainte să-l serveşti, îl decorezi cu restul de fructe şi cu sucul lă sat de acestea.