Tort cu morcovi

Gata într-o singură oră, această reţetă de tort cu morcovi nu e doar super delicioasă, ci şi sănătoasă, întrucât conţine ingrediente naturale.
Ingrediente:
- 120 g fulgi de cocos
- 50 g seminţe de in
- 50 g stafide
- 200 ml apă
- 200 ml ulei
- esenţă de vanilie, după gust
- 330 g morcovi raşi
- 320 g făină
- 200 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 30 g scorţişoară
- 200 g ananas din conservă
- pudră de ghimbir, după gust
- nucşoară, după gust
- 1 praf de sare
Pentru cremă
- 600 g cremă de cocos, din conservă
- 50 g sirop de arţar
- esenţă de vanilie, după gust
Mod de preparare:
Coci fulgii de cocos într-o tavă la cuptor până devin aurii, apoi îi laşi la răcorit.
Pui seminţele de in şi apa în blender şi le laşi la înmuiat 10 minute, apoi le pasezi până când compoziţia începe să se îngroaşe. Torni uleiul şi esenţa de vanilie. Pasezi ananasul şi-l amesteci cu morcovii, adaugi compoziţia cu seminţe de in, stafidele, făina, zahărul, fulgii de cocos, praful de copt, sarea, scorţişoara, ghimbirul şi nucşoara. Omogenizezi şi torni compoziţia într-o formă rotundă, cu inel detaşabil şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi o laşi la răcit şi o tai în trei felii egale.
Ţii conservele cu cremă de cocos la rece peste noapte şi mixezi crema cu siropul de arţar şi esenţa de vanilie. 4Pui jumătate din cremă peste prima felie de tort, aşezi a doua felie, nivelezi restul de cremă şi pui ultima felie de tort. Ţii tortul la rece.