Tort cu nes

1366899243 9669tort 20cu 20nes jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 1 cană nuci măcinate, 2 linguri cacao, 1 esenţă de rom, 5 linguri făină

Pentru cremă: 350 g unt, 10 linguri zahăr, 10 linguri apă, 3 linguriţe nes, 1 esenţă de rom

Pentru sirop: 250 ml apă, 200 g zahăr, 1 esenţă de rom

Pentru decor: 50 g miez de nucă, 50 g fistic, 50 g alune de pădure, 50 g arahide nesărate, 1 pliculeţ gelatină

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare, pui gălbenuşurile unul câte unul, esenţa de rom, cacaua şi nuca măcinată. Pui făina cernută şi amesteci încet de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi dai la cuptor pentru 30 de minute. Îl laşi la răcit, după care îl tai în trei. Amesteci zahărul cu apa, esenţa de rom şi cu nesul, pui pe foc pâ nă se topeşte zahărul şi dai la răcit.

Adaugi untul moale şi amesteci bine. Opreşti un sfert din cremă pentru ornat. Pentru sirop, amesteci apa cu zahărul şi esenţa, pui pe foc şi laşi până se îngroaşă puţin. Îl dai la răcit. Însiropezi blaturile. Aşezi o parte de blat, pui jumătate din cremă, al doilea blat, cremă şi ultimul blat. Îmbraci tortul, aşezi deasupra miezul de nucă, fisticul, alunele şi arahidele. Gelatina o înmoi în 150 ml apă, după care o topeşti pe foc şi o torni deasupra tortului. Îl dai la rece pentru două ore înainte să-l serveşti.