Tort de ciocolată

Chef Toma, cunoscut și ca Toma bucătarul Cetății ne recomandă rețeta unui delicios tort de ciocolată.
Ingrediente
Pentru blat
10 ouă
10 linguri zahăr
3 linguri cacao
7 linguri făină
Pentru cremă
3 ouă
6 linguri cacao
20 gr unt
300 gr zahăr pudră
Mod de preparare
Se freacă galbenușurile cu zahărul timp de circa 10 minute, se adaugă pe rând câte o linguriță de cacao, amestecând continuu. La fel se procedează și cu făina. Se amestecă cu albușurile care au fost bătute spumă în prealabil. Se unge o formă de tort, se tapetează cu hârtie pentru copt și se toană compoziția. Se coace la foc potrivit 45 de minute.
Când s-a răcit se taie blatul în trei părți egale între care se pune următoarea cremă.
Cele 3 ouă întregi se amestecă cu 4 lingurițe de cacao și 6 linguri zahăr pudra, apoi se bat continuu deasupra unei oale cu apă care fiebe ( timp de 20 de minute până se leagă bine). Se lasă să se răcească. Între timp se freacă untul spumă și se adaugă zahărul pudră rămas. Se amestecă cu crema de cacao care s-a răcit.
Tortul se poate îmbracă cu crema rămasă sau cu frișcă.
