Tort de clătite

Învaţă cum se prepară un delicios tort de clătite. Este unul dintre cele mai simple torturi pe care le poţi prepara.
Ingrediente
Pentru clătite:
200 ml lapte
100 ml apă minerală
2 ouă
1 praf de sare
200 g făină
2 linguri zahăr
2 linguri ulei
esență de vanilie
Pentru cremă:
2 căni frișcă lichidă
1 cană ciocolată topită
4 linguri zahăr
Mod de preparare
Pentru clătite, baţi ouăle cu zahărul, adaugi sarea şi torni laptele. După ce s-au omogenizat, pui apa minerală, esenţa de vanilie, uleiul şi făină cât să obţii consistenţa unei smântâni subţiri. Prepari clătitele într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, având grijă să le rumeneşti uşor pe fiecare parte aproximativ 2 minute. Repeți până când ai copt toate clătitele.
Pentru cremă, bați frișca lichidă până când începe să se îngroașe. Adaugi zahărul și bați în continuare până ce s-a topit zahărul, torni ciocolata topită, dar răcită și amesteci bine să se încorporeze.
Pe o farfurie așezi o clătită, o umpli cu cremă și nivelezi, așezi următoarea clătită, o umpli cu cremă, nivelezi și continui până ce ai terminat clătitele. Ornezi cu crema rămasă și decorezi după imaginație. Dai tortul la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire pentru a se întări umplutura.