Tort de clătite

tort de clatite jpg

Învaţă cum se prepară un delicios tort de clătite. Este unul dintre cele mai simple torturi pe care le poţi prepara.

Ingrediente

Pentru clătite:

200 ml lapte

100 ml apă minerală

2 ouă

1 praf de sare

200 g făină

2 linguri zahăr

2 linguri ulei

esență de vanilie

Pentru cremă:

2 căni frișcă lichidă

1 cană ciocolată topită

4 linguri zahăr

Mod de preparare

Pentru clătite, baţi ouăle cu zahărul, adaugi sarea şi torni laptele. După ce s-au omogenizat, pui apa minerală, esenţa de vanilie, uleiul şi făină cât să obţii consistenţa unei smântâni subţiri. Prepari clătitele într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, având grijă să le rumeneşti uşor pe fiecare parte aproximativ 2 minute. Repeți până când ai copt toate clătitele.

Pentru cremă, bați frișca lichidă până când începe să se îngroașe. Adaugi zahărul și bați în continuare până ce s-a topit zahărul, torni ciocolata topită, dar răcită și amesteci bine să se încorporeze.

Pe o farfurie așezi o clătită, o umpli cu cremă și nivelezi, așezi următoarea clătită, o umpli cu cremă, nivelezi și continui până ce ai terminat clătitele. Ornezi cu crema rămasă și decorezi după imaginație. Dai tortul la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire pentru a se întări umplutura.