Tort de mere

Ingrediente: 250g zahăr, 10 mere, 5 linguri făină, 5 ouă, 250g frişcă, 100g nuci, 1 borcan dulceaţă, ornamente de ciocolată, vişine din vişinată sau congelate
Mod de preparare:Număr porţii: 8 Timp de preparare: 80min Dificultate: mică
Pui într-o cratiţă cu diametrul de 26cm un strat de zahăr (circa 100g). Poţi folosi şi forma de tort cu pereţi detaşabili. Cureţi merele de coajă, le scoţi cotorul şi le aşezi în cratiţă. În locurile rămase goale pui nuci,dulceaţă sau bucăţi de mere. Dai forma la cuptor şi laşi până se înmoaie merele. Separi gălbenuşurile de albuşuri.
Freci gălbenuşurile cu cinci linguri de zahăr, făina şi încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia peste mere şi dai forma la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc mic, până se rumeneşte. Laşi să se răcească puţin, desprinzi cu ajutorul unui cuţit pe margine şi răstorni tortul pe un platou. Îl laşi să se răcească, îl ornezi cu frişcă şi-l decorezi cu ornamente de ciocolată şi vişine.