Tort de mere, un deliciu! Cea mai simplă reţetă pe care o poţi încerca

Nelipsit de la mesele festive este, fără doar şi poate, tortul de mere, motiv pentru care îţi propunem să găteşti această reţetă de Revelion. Cu siguranţă familia ta o va adora.
Tort de mere - ingrediente necesare:
- patru linguri de zahăr - 250 de grame de miez de nucă - dulceaţă de vişine - 500 de grame de frişcă - patru linguri de făină - 1,5 kilograme de mere - 100 de grame de unt - patru ouă
Tort de mere - mod de preparare:
Curăţă merele de coajă, scoate-le cotoarele, iar apoi umple mijlocul cu niez de nucă şi dulceaţă de vişine. Aşază merele unul lângă altul într-o cratiţă de trei kilograme, pe care ai uns-o cu unt în prealabil. Golurile rămase umple-le cu felii de mere.
Toarnă apoi o cană de zahăr şi untul rămas tăiat sub formăd e cubuleţe. Bagă tava la cuptor şi las-o la copt până se topeşte zahărul.
Aşteaptă să se răcească, iar între timp bate ouăle cu cele patru linguri de făină. Când merele din cratiţă s-au răcit, se toarnă compoziţia de pandişpan peste ele şi se bagă din nou la cuptor.
După ce s-a rumenit aluatul, lasă totul la răcit, iar apoi răstoarnă pe un platou. Ornează cu frişcă din belşug.
Sursa foto: africanbites.com