Tort de morcovi cu cremă de brânză

tort de morcovi cu branza jpg

Ai mai mult timp la dispoziţie să-ţi răsfeţi familia cu ceva dulce? Tortul de morcovi este o alegere sănătoasă şi delicioasă în acelaşi timp.

Ingrediente

Pentru blat

250 g morcovi rași

200 g făină

300 g zahăr brun

120 ml ulei vegetal

3 ouă extract de vanilie

scorțișoară măcinată

nucșoară măcinată

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 praf de copt

sare

150 g nuci mărunțite

Pentru crema de brânză

240 g cremă de brânză, la temperatura camerei

120 g unt, la temperatura camerei

250 g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

nuci mărunțite, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci morcovii rași, făina, zahărul, uleiul, ouăle, vanilia, scorțișoara, nucșoara, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea până când se omogenizează. Adaugi nucile mărunțite și le amesteci în compoziție până se încorporează uniform.

Torni aluatul într-un vas rotund, tapetat cu hârtie de copt, îl nivelezi cu o spatulă și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Îl dai deoparte să se răcească.

Între timp, bați crema de brânză și untul cu un mixer până când devin pufoase. Adaugi zahărul pudră și extractul de vanilie și continui să mixezi până când crema este omogenă.

După ce blatul s-a răcit complet, îl așezi pe un platou, întinzi crema de brânză, presari nucile mărunțite și decorezi cu ornamente în formă de morcov pentru un aspect festiv.