Tort de morcovi cu cremă de brânză
Ai mai mult timp la dispoziţie să-ţi răsfeţi familia cu ceva dulce? Tortul de morcovi este o alegere sănătoasă şi delicioasă în acelaşi timp.
Ingrediente
Pentru blat
250 g morcovi rași
200 g făină
300 g zahăr brun
120 ml ulei vegetal
3 ouă extract de vanilie
scorțișoară măcinată
nucșoară măcinată
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 praf de copt
sare
150 g nuci mărunțite
Pentru crema de brânză
240 g cremă de brânză, la temperatura camerei
120 g unt, la temperatura camerei
250 g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
nuci mărunțite, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci morcovii rași, făina, zahărul, uleiul, ouăle, vanilia, scorțișoara, nucșoara, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea până când se omogenizează. Adaugi nucile mărunțite și le amesteci în compoziție până se încorporează uniform.
Torni aluatul într-un vas rotund, tapetat cu hârtie de copt, îl nivelezi cu o spatulă și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Îl dai deoparte să se răcească.
Între timp, bați crema de brânză și untul cu un mixer până când devin pufoase. Adaugi zahărul pudră și extractul de vanilie și continui să mixezi până când crema este omogenă.
După ce blatul s-a răcit complet, îl așezi pe un platou, întinzi crema de brânză, presari nucile mărunțite și decorezi cu ornamente în formă de morcov pentru un aspect festiv.