Tort din biscuiţi cu căpşuni

Chocolate with Cream and Strawberries (step by step) jpeg

Roşii, aromate şi dulci, căpşunile fac deliciul prăjiturilor, dar şi al torturilor de casă. Odinioară, datorită formei şi culorii, căpşuna era simbolul zeiţei iubirii, Venus!

Ingrediente

Pentru blat

300 g biscuiţi de cacao 200 g ciocolată menaj

Pentru umplutură

500 ml frişcă lichidă îndulcită

3 pliculeţe gelatină

esenţă vanilie

200 g căpşuni

Preparare

Rupi biscuiţii în bucăţele pe o suprafaţă plană şi îi zdrobeşti cu un sucitor, apoi îi pui într-un castron. Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi, la foc mic şi amesteci continuu pentru omogenizare. Torni ciocolata topită peste biscuiţii rupţi din castron şi amesteci bine.

Tapetezi cu folie de plastic un castron şi torni aici amestecul. Întinzi uniform cu o lingură, îmbrăcând şi pereţii. Amesteci 2 pliculeţe de gelatină (preparată în prealabil conform instrucţiunilor de pe pachet) cu frişca lichidă. Adaugi esenţă de vanilie, mai amesteci puţin, şi torni conţinutul peste blatul de biscuiţi. Speli căpşunile, le scurgi bine şi le ştergi pe şerveţele de bucătărie. Le tai feliuţe.

Aşezi feliuţele de căpşune deasupra cremei de frişcă şi ornezi, dacă vrei, prăjitura cu frunze proaspete de mentă. Torni deasupra un plic de gelatină preparat după indicaţie. Introduci prăjitura la frigider 2-3 ore.