Tort din napolitane și ciocolată

tort din napolitane jpg

Un desert delicios pentru o seara obișnuită.

Ingrediente pentru tort din napolitane și ciocolată

230 g zahăr

300 g ciocolată menaj

110 g alune zdrobite

230 g unt, la temperatura camerei

6 foi napolitană

1 sticluță esență de rom

20 g zahăr vanilat

elemente de ciocolată pentru ornat

Mod de preparare

Mixezi zahărul cu untul, iar separat topești ciocolata într-un vas, la baie de aburi, amestecând până devine o cremă omogenă. Pui deoarte o cană medie de ciocolată lichidă pentru ornat, iar în ciocolata rămasă încorporezi untul, alunele, romul și zahărul vanilat.

Așezi o foaie de napolitană pe farfurie, o decupezi după forma dorită și întinzi uniform un strat de cremă de ciocolată, apoi continui și cu celelalte foi de napolitană decupate egal, până termini toate ingredientele. Ai grijă ca ultimul strat să fie de napolitană.

Decorezi apoi cu ciocolata rămasă și cu ornamente după gust.