Tort din napolitane și ciocolată

Un desert delicios pentru o seara obișnuită.
Ingrediente pentru tort din napolitane și ciocolată
230 g zahăr
300 g ciocolată menaj
110 g alune zdrobite
230 g unt, la temperatura camerei
6 foi napolitană
1 sticluță esență de rom
20 g zahăr vanilat
elemente de ciocolată pentru ornat
Mod de preparare
Mixezi zahărul cu untul, iar separat topești ciocolata într-un vas, la baie de aburi, amestecând până devine o cremă omogenă. Pui deoarte o cană medie de ciocolată lichidă pentru ornat, iar în ciocolata rămasă încorporezi untul, alunele, romul și zahărul vanilat.
Așezi o foaie de napolitană pe farfurie, o decupezi după forma dorită și întinzi uniform un strat de cremă de ciocolată, apoi continui și cu celelalte foi de napolitană decupate egal, până termini toate ingredientele. Ai grijă ca ultimul strat să fie de napolitană.
Decorezi apoi cu ciocolata rămasă și cu ornamente după gust.