Tort festiv
O felie de tort este o bucurie, la zi de mare sărbătoare, încununează o masă îmbelșugată și delectează papilele tuturor invitaților!
Ingrediente
Pentru blat
300 g iaurt
4 ouă
200 g făină
1 linguriță praf de copt
50 ml ulei
150 g zahăr
1 praf de sare
Pentru cremă
250 g mascarpone
250 ml frișcă lichidă
150 ml lapte condensat
10 g gelatină
50 ml lapte
Pentru decor
bomboane colorate și acadele
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul, cu iaurtul și cu uleiul, aproximativ 3 minute. Separat, amesteci făina cu sarea, cu praful de copt, apoi combini cele două compoziții. Omogenizezi și răstorni aluatul obținut într-o tavă de tort tapetată și dai la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Îl lași la răcit.
Pentru cremă, bați frișca rece, până devine cremă. Hidratezi gelatina în 50 ml de apă, apoi o topești pe baie de aburi. Amesteci laptele cald cu gelatina și o încorporezi în frișca bătută.
Mixezi mascarpone cu laptele condensat, apoi le combini cu frișca.
Din blatul răcit, tai cinci felii. Așezi o felie pe un platou, întinzi cremă, așezi o altă felie, iar cremă și tot așa până termini ingredientele, ultimul strat trebuie să fie o felie de tort pe care întinzi un strat subțire de cremă. Decorezi tortul cu bomboane colorate și îl dai la frigider cel puțin patru ore.
Îl servești decorat și cu acadelele tale preferate.