Tort festiv cu vișine și ciocolată

Vrei un tort cu adevărat special? Trebuie să încerci neapărat acest tort de ciocolată cu vişine și ciocolată.
Ingrediente
Pentru blat
160 g făină
5 ouă
120 g zahăr
2 lingurițe praf de copt
5 linguri cacao
1 praf de sare
Pentru umplutură
1 kg vișine congelate sau din compot, fără sâmburi
100 g zahăr
250 ml apă
2 linguri amidon
1 lingură coniac
Pentru cremă și decor
200 g smântână pentru frișcă
100 g zahăr
20 g ciocolată neagră rasă
3 linguri cacao
vișine din compot sau congelate
fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Pentru blat, bați ouăle cu zahărul până își dublează volumul. Amesteci făina cu cacaua, cu sarea și cu praful de copt, apoi le încorporezi, în ploaie, în ouă. Omogenizezi aluatul și îl răstorni într-o tavă rotundă cu gaură la mijloc, tapetată. Îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea. Îl lași la răcit și îl tai, transversal, în două felii.
Așezi pe foc vișinele cu jumătate din cantitatea de apă și cu zahărul. Restul de apă îl amesteci cu amidonul. După ce vișinele încep să fiarbă, le dai deoparte, le lași la răcorit, apoi încorporezi în ele, amestecând continuu, amidonul. Torni coniacul, amesteci să nu facă cocoloașe, apoi așezi iar pe foc, un minut, și dai deoparte. Lași la răcit.
Pentru cremă, bați smântâna rece, de la frigider, cu zahărul și cu cacaua. Mixezi până când obții o cremă densă. Un sfert din ea o pui într-un bol, ca să decorezi tortul. În frișca rămasă pui cacaua și mixezi încontinuu.
Așezi prima felie de tort pe un platou, răstorni jumătate din umplutura de vișine, cu tot cu sucul lăsat, pui jumătate din crema cu cacao, nivelezi, presari din ciocolata rasă, apoi așezi cealaltă felie de blat.
Îl ții la frigider peste noapte. Îl servești decorat după imaginație, cu ciocolată și vișine. Poți pune în mijloc o lumânare.