Tort Napoleon

tort napoleon jpg

Este puţin mai migălos de preparat, dar rezultatul final va fi pe măsură.

Ingrediente

800 g aluat foitaj

2 linguri zahăr

Pentru umplutură:

200 g zahăr pudră

500 ml lapte

2 ouă

50 g amidon

120 g unt

1 păstaie vanilie

150 g ciocolată

Mod de preparare

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină și tai din el blaturi mici, rotunde, pe care le înțepi cu o furculiță și le coci fiecare separate, câte 10 minute până se rumenesc puțin.

Pentru cremă, mixezi ouăle, zahărul și semințele păstăii de vanilie, adaugi amidonul, amesteci bine și torni laptele încălzit. Pui compoziția pe foc până capătă o textură cremoasă mai densă. Dai deoparte și lași să se răcorească puțin, apoi adaugi untul și ciocolata topită și amesteci pentru încorporare.

Așezi foile una peste alta cu crema de ciocolată între ele, iar una dintre foi o mărunțești, o amesteci cu zahărul pudră și o presari deasupra. Dai la rece 4 ore și servești apoi.