Tort pădurea neagră cu vișine

tort padurea neagra jpg

Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem, însă te avertizăm, nu va ramâne prea mult timp în farfurie.

Ingrediente

Pentru blat:

6 ouă

10 linguri făină

10 linguri zahăr

4 linguri cacao

1 praf de sare

1 pachet de unt topit

1 pliculeț praf de copt

1 pliculeț zahăr vanilat

Pentru umplutură:

500 ml smântână pentru frișcă

3-4 linguri zahăr

500 g vișine, spălate și fără sâmburi

Pentru decor:

frișcă ciocolată rasă vișine

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci toate ingredientele uscate. Separat, bați spumă ouăle și torni în fir subțire untul, apoi încorporezi, în ploaie, ingredientele uscate. Torni aluatul obținut într-o tavă de tort, tapetată, și o dai la cuptorul încins în prealabil până trece testul scobitorii, apoi îl scoți și îl lași la răcit.

Între timp, prepari umplutura: bați spumă smântâna cu zahărul.

Tai blatul în trei, așezi prima felie pe un platou, întinzi un strat de frișcă, apoi vișine, al doilea blat, iar frișcă, vișine și pui ultima felie de tort. Păstrezi puțină frișcă pentru decor, adaugi deasupra ei ciocolată rasă și vișine după bunul plac.