Tort Pavlova
Tortul Pavlova se un desert elegant, ușor și echilibrat, ideal pentru ocazii speciale. Sfatul nostru este să încerci şi tu să îl faci.

Ingrediente
Pentru blaturi
5 albușuri
200 g zahăr pudră
1 lingură amidon
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță extract de vanilie
Pentru cremă
200 ml smântână pentru frișcă
300 g mascarpone
100 g merișoare, pentru decor
100 g zahăr pudră
zahăr pudră, pentru decor
1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Pentru blaturi, bați spumă albușurile și încorporezi, în ploaie, zahărul pudră și amidonul. Continui să mixezi până când obții o cremă lucioasă și tare.
Încorporezi zeama de lămâie și extractul de vanilie, amestecând continuu. Decupezi din hârtie de copt un cerc de 20 cm și întinzi bezeaua. Îl așezi pe o tavă de cuptor și îl coci la cuptorul încins, două ore la temperatură medie. Nu deschizi deloc ușa cuptorului în acest timp. După ce s-a copt, lași blatul la răcit cu ușa cuptorului întredeschisă.
Pentru cremă, pui într-un bol mascarpone, smântâna, vanilia și zahărul pudră, și mixezi până când obții o cremă densă și bine legată.
După ce s-a răcit blatul, îl așezi pe platou și pui crema, merișoarele și-l decorezi cu zahăr pudră și boabe de rodie.























