Tort Pavlova

Tortul Pavlova se un desert elegant, ușor și echilibrat, ideal pentru ocazii speciale. Sfatul nostru este să încerci şi tu să îl faci.

tort pavlova jpg

Ingrediente

Pentru blaturi

5 albușuri

200 g zahăr pudră

1 lingură amidon

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriță extract de vanilie

Pentru cremă

200 ml smântână pentru frișcă

300 g mascarpone

100 g merișoare, pentru decor

100 g zahăr pudră

zahăr pudră, pentru decor

1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Pentru blaturi, bați spumă albușurile și încorporezi, în ploaie, zahărul pudră și amidonul. Continui să mixezi până când obții o cremă lucioasă și tare.

Încorporezi zeama de lămâie și extractul de vanilie, amestecând continuu. Decupezi din hârtie de copt un cerc de 20 cm și întinzi bezeaua. Îl așezi pe o tavă de cuptor și îl coci la cuptorul încins, două ore la temperatură medie. Nu deschizi deloc ușa cuptorului în acest timp. După ce s-a copt, lași blatul la răcit cu ușa cuptorului întredeschisă.

Pentru cremă, pui într-un bol mascarpone, smântâna, vanilia și zahărul pudră, și mixezi până când obții o cremă densă și bine legată.

După ce s-a răcit blatul, îl așezi pe platou și pui crema, merișoarele și-l decorezi cu zahăr pudră și boabe de rodie.