Tort Sacher

Vrei să te răsfeţi cu ceva dulce? Tortul Sacher e exact ce vrei. Iată cum se prepară!
Ingrediente:
Blat: 240 g unt, 120 g zahăr pudră, 120 g zahăr tos, 240 g ciocolată, 8 ouă, 180 g pesmet, 200 g dulceaţă de caise, 100 g frişcă
Glazură: 300 g zahăr pudră, 250 g ciocolată menaj, 100 ml apă
Timp de preparare: 1h 25 min
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Freci zahărul pudră cu untul până devine spu mos, adaugi gălbenuşurile, pe rând, frecând în conti nuare. Pui ciocolata topită la bain-marie şi freci până devine o cremă. Baţi albuşurile spumă cu zahărul tos, adaugi pesmetul şi amesteci uşor. Uneşti cele două compoziţii şi torni aluatul omogenizat într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt. Dai forma la cuptor şi o laşi o oră la foc potrivit. Când este gata, opreşti focul şi mai laşi tava încă 10 minute în cuptor.
După răcire, tai blatul în două pe orizontală, ungi primul blat cu dulceaţă de caise încălzită puţin, adaugi frişca, aşezi al doilea blat şi ungi totul, inclusiv lateralele, cu un strat subţire de dulceaţă. Laşi tortul să se usuce (răcească) bine. Între timp, prepari glazura de ciocolată. Fierbi apa cu zahărul până începe să se lege, adaugi ciocolata trecută pe răzătoarea cu ochiuri mari sau tăiată bucăţi cât mai mici şi fierbi încă 10 minute. Torni glazura peste tort şi ai grijă ca stratul să fie cât mai uniform şi să acopere bine lateralele tortului.