Tort Victoria cu gem

Tortul Victoria este un desert clasic britanic, simplu și rafinat, format din două straturi de blat pufos, umplute cu gem dulce și frișcă ușoară.

tort victoria cu gem jpg

Ingrediente

Pentru blat

350 g făină

6 ouă

350 g zahăr

1 pachet unt, la temperatura camerei

4-5 linguri zahăr pudră vanilat

1 linguriță rasă praf de copt

Pentru umplutură

500 g gem de căpșuni

500 ml smântână pentru frișcă

200 g mascarpone

100 g iaurt grecesc

150 g zahăr pudră

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, apoi cerni.

Separat, combini untul cu zahărul și mixezi până când se topește zahărul. Adaugi ouăle unul câte unul și mixezi bine după fiecare. La final, încorporezi făina în ploaie. Torni aluatul obținut în patru forme de tort tapetate și le dai la cuptorul încins până trec testul scobitorii. Lași blaturile la răcit. Poți coace blatul într-o singură formă, apoi îl tai în patru felii.

Pentru umplutură, mixezi smântâna cu mascarpone și cu zahărul pudră, până când obții o compoziţie cremoasă, apoi adaugi iaurtul și amesteci ușor, cu o spatulă. Asamblezi tortul, alternând o felie de blat, un strat de gem de căpșuni și un strat de cremă. Închei cu o felie de blat și dai tortul la frigider minimum 4 ore înainte de servire. Îl pudrezi cu zahăr și îl decorezi după imaginaţie.