Triunghiuri cu gem
Simple, rapide şi pe gustul tuturor. Aşa pot fi descrise deserturile în care gemul sau dulceaţa este ingredientul principal. Iată o idee inedită de reţetă, cu care să-ţi îndulceşti weekendurile. Încearcă triunghiurile cu gem!
Ingrediente pentru Triunghiuri cu gem
- 300 g făină
- 3 ouă
- 500 ml lapte
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 125 g gem de afine
- unt topit
Mod de preparare Triunghiuri cu gem
1 Baţi ouăle cu laptele, zahărul tos şi cel vanilat. Torni amestecul peste făină şi omogenizezi până obţii un aluat gros, curgător.
2 Ungi aparatul de făcut sendvişuri cu unt topit şi pui în fiecare formă din compoziţie cât să o umpli. Ţii în aparat aproximativ 5 minute, până se rumenesc şi se desprind de pe marginile formei. Repeţi până termini compoziţia şi le serveşti cu gem de afine.