Trufe de ciocolată neagră

Trufele de ciocolată neagră sunt o gustare decadentă și rafinată, perfectă pentru iubitorii de ciocolată.

trufe de ciocolata jpg

Ingrediente

200 g ciocolată neagră vegană (minimum 70% cacao)

100 g unt de cocos

30 ml lapte vegetal

1 linguriță extract de vanilie

30 g pudră de cacao

1 praf de sare

20 ml sirop de arțar sau de agave

Mod de preparare

Rupi ciocolata bucăți mici și o topești împreună cu untul de cocos la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Amesteci în mod constant, până când obții o compoziție fină și omogenă. După ce ciocolata și untul de cocos s-au topit complet, adaugi laptele vegetal, extractul de vanilie, siropul de arțar sau de agave și un praf de sare. Amesteci bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Lași amestecul să se răcească ușor, apoi îl dai la frigider o oră, până când devine suficient de ferm pentru a putea fi modelat. Amestecul trebuie să aibă o consistență groasă și maleabilă. Scoți amestecul din frigider și modelezi biluțe de ciocolată. Tăvălești fiecare trufă în pudra de cacao, asigurându-te că este acoperită uniform.

Așezi trufele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dai tava la frigider cel puțin 30 de minute, astfel încât să se întărească complet.