Trufe delicioase

1366291781 4148trufe 20de 20cioclata jpeg

Dacă îţi place ciocolata atunci, cu siguranţă, vei savura cu plăcere acest deliciu. Trufele sunt un desert special pentru orice clipă de răsfăţ.

Ingrediente: 500 g ciocolată, 6 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, 250 g unt, 250 g pudră de cacao, 1 lingură de cafea tare (sau whisky)

Număr porţii: 6

Timp de preparare: 30 min

Dificultate: uşor

Mod de preparare:

Freci zahărul cu gălbenuşurile pâ nă se albesc. Adaugi untul la tem peratura camerei şi freci în continua re. Adaugi ciocolata topită la bain-marie şi cafeaua (sau whisky). Întinzi, în strat uniform şi nu prea gros, pasta de trufe într-o tavă unsă cu unt şi o laşi la frigider peste noapte.

A doua zi, tai pasta de trufe în pătrăţele, direct în tavă, apoi modelezi fiecare pătrăţel în formă rotundă şi tăvăleşti bilele prin pudra de cacao. Le aşezi în coşuleţe de hârtie pentru bomboane şi le păstrezi la rece până în momentul servirii.