Turtă dulce: secretul de care nu trebuie să uiți ca să iasă savuroasă

turta jpg

Îți e dor de tura dulce pe care o savurai în copilărie? Acum  ai toate șansele să o pregătești și acasă. Ela Crăciun ține cont de câteva ingrediente atunci când prepară acest deliciu pentru copii și prieteni.

Ingrediente:

• 200 g făină de migdale:

• 15 g făină cocos

• 90 g îndulcitor

• 10 g ghimbir măcinat

• 10 g scorţişoară

•5 g praf de copt

• 2,5 g gelifiant

• 2,5 g cuişoare măcinate

• 1 ou mare

• 30 g unt topit

• esenţa de vanilie

• praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 160°C. Amestecă toate ingredientele până când se obții un aluat consistent din care poți forma o bilă. Lasă-l la frigider pentru 30 de minute.

Întinde o foaie de aluat groasă de aproximativ 2mm între două hârtii de copt. Cu ajutorul formelor, decupează modelele de turtă dulce dorite.

 Coace-le pentru 10 minute. Când sunt reci, le poți decora cu fructe și creme, după preferințe.