Cotlet de porc cu piure de cartofi

Nimeni nu poate refuza o porţie de cotlete de porc cu piure de cartofi. Reţeta o avem de la doamna Nicoleta Vale din Arad.
De ce ai nevoie pentru cotlete
6 felii de cotlet de porc cu os
1 pară
1 ceapă roşie
6 cartofi medii
50 g unt
100 ml ulei de măsline
100 ml lapte
100 ml vin roşu
200 ml apă
1 ligură mare de miere
sare
piper
boia
foi de dafin
cimbru
fulgi de chili
salată verde
roşii cherry
Cum se prepară cotletele
Amesteci sare, piper, boia, fulgi de chili şi cimbru, după gust, cu 1 lingură de miere şi cu ulei de măsline. Condimentezi cotletele pe ambele părţi şi le ţii le frigider aproximativ 40 de minute.
Le aşezi într-o tavă, torni peste ele vinul şi apa, adaugi foi de dafin, după gust şi dai tava la cuptorul încins, la foc mediu, 1 oră şi 40 de minute sau până când se rumeneşte şi intră cu uşurinţă furculiţa în carne. Dacă scade apa mai poţi turna puţină fierbinte.
Pentru piure, fiebi cartofii cu puţină sare, apoi îi scurgi şi îi freci cu untul, laptele şi cu sare, după gust.
Serveşti cotletele cu piureul de cartofi şi salată verde cu roşii cherry.