Cotlet de porc cu piure de cartofi

Untitled 2 jpeg

Nimeni nu poate refuza o porţie de cotlete de porc cu piure de cartofi. Reţeta o avem de la doamna Nicoleta Vale din Arad.

De ce ai nevoie pentru cotlete

6 felii de cotlet de porc cu os

1 pară

1 ceapă roşie

6 cartofi medii

50 g unt

100 ml ulei de măsline

100 ml lapte

100 ml vin roşu

200 ml apă

1 ligură mare de miere

sare

piper

boia

foi de dafin

cimbru

fulgi de chili

salată verde

roşii cherry

Cum se prepară cotletele

Amesteci sare, piper, boia, fulgi de chili şi cimbru, după gust, cu 1 lingură de miere şi cu ulei de măsline. Condimentezi cotletele pe ambele părţi şi le ţii le frigider aproximativ 40 de minute.

Le aşezi într-o tavă, torni peste ele vinul şi apa, adaugi foi de dafin, după gust şi dai tava la cuptorul încins, la foc mediu, 1 oră şi 40 de minute sau până când se rumeneşte şi intră cu uşurinţă furculiţa în carne. Dacă scade apa mai poţi turna puţină fierbinte.

Pentru piure, fiebi cartofii cu puţină sare, apoi îi scurgi şi îi freci cu untul, laptele şi cu sare, după gust.

Serveşti cotletele cu piureul de cartofi şi salată verde cu roşii cherry.