Curcan umplut

????????????????????????????????? jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Huerta Ivette din Lupeni, Hunedoara. Mulţumim. Nu uitaţi că aşteptăm reţetele voastre la adresare retete@click.ro!

Ingrediente:

1 curcan de 4 kg 500 g varză albă 400 g carne de vita tocată 300 g carne de porc tocata 200 g bacon tocat 150 g măsline verzi umplute 150 g pâine înmuiată în lapte 3 ouă piper ulei sare pătrunjel 2 căni vin alb

Mod de preparare:

Cu o seringă injectezi curcanul cu vin alb. Tai varza albă fâşii. Încingi ulei într-o tigaie pui varza, asezonezi, după gust, cu sare şi piper, apoi adaugi carnea de porc, de vită şi baconul. Ţii la călit o jumătate de oră până se rumeneşte carnea, iei de pe foc şi laşi la răcit. Adaugi în amestec măslinele umplute, ouăle şi pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, pătrunjelul tăiat mărunt, sare şi piper. Umpli curcanul cu acest amestec şi coşi bine ca să nu se reveste umplutura. Aşezi pasărea în tavă, ungi bine şi asezonezi cu sare şi piper. Introduci în cuptorul încins, la 180 de grade Celsius, pentru 5 ore. Stropeşti, din când în când, cu sucul lăsat în tavă.

Serveşti friptura cu orice fel de garnitură