Paleuri cu ciocolată

paleuri ciocolata jpeg

Mulţumim Maria Alina Cotelin din Slatina pentru reţeta trimisă la redacţie.

Ai nevoie de

Pentru aluat 200 g unt 200 g zahăr pudră 4 ouă 300 g făină 1 linguriţă praf de copt esenţă vanilie

150 ml frişcă lichidă

200 g ciocolată amăruie

esenţă rom

150 g ciocolată amăruie

Mod de preparare

Untul moale, de la temperatura camerei, îl mixezi cu zahărul pudră, până devine cremos. Adaugi pe rând ouăle, având grijă să se încorporeze perfect. Mixezi în continuare, adăugând vanilia şi făina combinată cu praful de copt. Compoziţia obţinută, ca o smântână mai groasă, o dai la frigider, cel puţin 30 de minute. Dacă este cazul, mai adaugi puţină făină.

Pui aluatul într-un poş şi aşezi fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puţină distanţă între ele, ca să crească. Le coci la foc mediu 10-15 minute, în cuptorul preîncălzit. Când sunt gata, le scoţi şi le laşi să se răcească.

Între timp, prepari crema. Pui frişca pe foc şi o aduci în punctul de fierbere, apoi o dai deoparte şi adaugi imediat ciocolata dată prin răzătoare. Tot acum, picuri şi esenţa de rom şi amesteci până se omogenizează. Când s-a răcit, dai crema la frigider, până se întăreşte. Lipeşti fursecurile, două câte două, cu crema obţinută.

Pentru decor, topeşti ciocolata amară pe baie de aburi, o pui într-o pungă pe care o înţepi sau o tai la un capăt şi glazurezi cu ea paleurile. Le laşi la rece înainte de servire.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.