Pandişpan cu mere coapte

pandispan cu mere jpeg

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni din Focşani pentru această reţetă!

Ingrediente (pentru o formă cu diametrul de 26 cm ) - 8 mere medii - 100 gr nucă măcinată - 200 gr dulceaţă de vişine - coajă rasă de portocală - 5 ouă (la temperatura camerei) - 120 gr zahăr - 70 gr făină - 75 gr amidon - o linguriţă pastă de vanilie - un praf de sare

Preparare:

Merele se spală şi se îndepărtează cotoarele. Forma cu diametrul de 26 cm o căptuşim cu hârtie de copt. Aşezăm merele în formă şi le introducem în cuptor pentru coacere, la 180 grade pentru 15-20 minute. După ce scoatem forma din cuptor, lăsăm merele să se răcească şi apoi le umplem cu un amestec din dulceaţă de vişine, nucă măcinată şi coajă rasă de portocală.

Albuşurile se bat cu 1/3 din zahăr şi praful de sare până când devin spumoase. Gălbenuşurile se bat separat cu restul de zahăr şi vanilia până când veţi obţine un amestec spumos de culoare galbenă.

Se pun albuşurile spumă peste gălbenuşuri şi se amestecă uşor până se încorporează având grijă să nu scoatem aerul din ele.Se adaugă făina şi amidonul, amestecate, cernute şi se amestecă uşor, de sus în jos, până când se omogenizeaza bine. Se răstoarnă compoziţia peste merele coapte din forma tapetată cu hartie de copt şi se dă la cuptorul încins la 180 C pentru 35-40 minute.