Pandişpan cu prune şi mure

IMG 20140801 172306 jpeg

Hai să ne îndulcim cu reţeta de pandişpan cu prune şi mure după reţeta doamnei Silvia David din Timisoara.

De ce ai nevoie pentru pandişpan cu mure şi prune

1 castronel mure

10 prune mari

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

2 pliculeţe zahăr vanilat

ulei, pentru uns tava

Cum se prepară pandişpanul cu mure şi prune

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat.  Pui celălat pliculeţ de zahăr vanilat peste mure.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile, apoi încorporezi gălbenuşurile. Amesteci încet şi presari făina. Omogenizezi, răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi aşezi peste el fructele.  Dai Pandişpanul la cuptorul încins aproximativ 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.