Pasta de ardei capia
Camelia Kawadri, din Bucureşti ne-a trimis această reţeta - pasta de ardei capia. Mulţumim, Camelia. Nu uitaţi că aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente:
6 kg de ardei capia (necurăţaţi) 2 linguri rase cu sare pentru murături (sau după gust) 1 linguriţă de piper(opţional) 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi ardeii. Daţi ardeii capia prin maşina de tocat sau îi puteţi mixa în robotul de bucătărie. Adăugaţi sarea şi puneţi ardeiul într-o oala. Lăsaţi să fiarbă la foc mic până se evaporă toată apa. Amestecaţi constant pentru a nu se lipi. Când apa s-a evaporat adăugaţi piperul şi foile de dafin. Mai lăsaţi pe foc 5-10 minute să fiarbă împreună, apoi scoateţi foile de dafin. Dacă doriţi puteţi adăuga 1-2 aspirine sau puţin conservant. Puneţi pasta de ardei fierbinte în borcane sterilizate pe care le închideţi etans. Păstraţi borcanele cu pasta de ardei capia învelite în pături 1-2 zile, până se răcesc complet.
Depozitaţi borcanele cu pasta de ardei capia într-un loc răcoros şi uscat.
Blogul Cameliei, dedicat gurmanzilor, îl puteţi găsiţi aici!