„Prăjitură deşteaptă“

Rezultatul preparării acestei reţete l-am văzut în poze. Numele ei însă ne-a atras atenţia. Irina Ionela Ungureanu din Râmnicu Vâlcea, cititoare fidelă a revistei noastre ne-a făcut curioşi după ce ne-a trimis această reţetă de prajitura desteapta.
Ingrediente
10 ouă 250g unt 1 l lapte 250g zahăr 250g făină 1-2 esenţe de vanilie
Preparare prajitura desteapta
Se pune untul la topit intr-un vas la foc mic, apoi se lasă la răcit. Între timp, separăm albusurile de gălbenuşuri.
Într-un vas înalt se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o cantitate dublă şi cremoasă. Untul topit şi răcit se toarnă peste crema de ou, apoi se adaugă laptele.
Albuşurile se bat spumă şi se încorporează uşor, prin mişcări circulare, cu o lingură de lemn. Se adaugă esenţele de vanilie după gust.
Făina se adaugă în ploaie, puţin câte puţin. Într-o tavă (32/35) se pune hârtie de copt şi se toarnă compoziţia obţinută. Se recomandă a nu se deschide cuptorul în timpul coacerii.
Când se rumeneşte puţin deasupra, prajitura desteapta este gata. Se obţine o prăjitură separată în 3 straturi. Crema este asemănătoare la gust cu crema de zahăr ars. Când se răceşte, prajitura desteapta se taie cuburi şi se pudrează cu zahăr. De preferinţă, se lasă la răcit minim 3 ore.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.
Prajiturele din bezea cu mandarine