„Prăjitură deşteaptă“

P1110588 jpeg

Rezultatul preparării acestei reţete l-am văzut în poze. Numele ei însă ne-a atras atenţia. Irina Ionela Ungureanu din Râmnicu Vâlcea, cititoare fidelă a revistei noastre ne-a făcut curioşi după ce ne-a trimis această reţetă de prajitura desteapta.

Ingrediente

10 ouă 250g unt 1 l lapte 250g zahăr 250g făină 1-2 esenţe de vanilie

Preparare  prajitura desteapta

Se pune untul la topit intr-un vas la foc mic, apoi se lasă la răcit. Între timp, separăm albusurile de gălbenuşuri.

Într-un vas înalt se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o cantitate dublă şi cremoasă. Untul topit şi răcit se toarnă peste crema de ou, apoi se adaugă laptele.

Albuşurile se bat spumă şi se încorporează uşor, prin mişcări circulare, cu o lingură de lemn. Se adaugă esenţele de vanilie după gust.

Făina se adaugă în ploaie, puţin câte puţin. Într-o tavă (32/35) se pune hârtie de copt şi se toarnă compoziţia obţinută. Se recomandă a nu se deschide cuptorul în timpul coacerii.

Când se rumeneşte puţin deasupra, prajitura desteapta este gata. Se obţine o prăjitură separată în 3 straturi. Crema este asemănătoare la gust cu crema de zahăr ars. Când se răceşte, prajitura desteapta se taie cuburi şi se pudrează cu zahăr. De preferinţă, se lasă la răcit minim 3 ore.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Prajiturele din bezea cu mandarine

Prajiturele din bezea cu mandarine

Prajitura Figaro cu gem

Prajitura Figaro cu gem

Prajitura Buturuga

Prajitura Buturuga