Acest preparat oriental este plin de arome şi te va cuceri. Încearcă-l dacă-ţi place bucătăria libaneză!

 

Ingrediente

10 dovlecei mici

1 kg carne tocată, de vită (sau vită şi berbecuţ)

1 ceapă

1 ou

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă coriandru măcinat

1 linguriţă boia iute

1 legătură pătrunjel

sare

piper

2 linguri ulei de măsline

Pentru sos:

500 ml iaurt (3-4% grăsime)

100 g smântână

1 linguriţă oregano uscat

1 lingură amidon

sare

piper

seminţe de pin, opţional

verdeaţă, pentru decor

Speli dovleceii şi îndepărtezi codiţele, apoi scobeşti miezul. Îi pui la fiert în apă cu puţină sare, iar după ce apa clocoteşte, dai focul mic şi fierbi 5 minute. Îi scurgi şi îi laşi deoparte.

Într-o cratiţă, căleşti în ulei ceapa tăiată mărunt, până devine translucidă, adaugi carnea tocată şi condimentezi cu sare şi piper, după gust, boia dulce şi iute şi coriandru măcinat. Ţii vasul la foc mediu, amestecând ocazional, până ce carnea e rumenită. Adaugi pătrunjelul tocat şi laşi la răcit, apoi încoporezi oul.

Umpli dovleceii cu acest amestec. Dizolvi amidonul în puţină apă rece şi îl torni peste iaurt, într-o cratiţă antiaderentă. Adaugi smântâna, condimentezi cu sare şi piper, omogenizezi şi ţii pe foc mic până se îngroşă puţin sosul. Aşezi dovleceii şi mai fierbi 10 minute. Decorezi cu oregano uscat, cu verdeaţa preferată şi, dacă doreşti, cu seminţe de pin pe care le-ai rumenit în prealabil câteva minute la cuptor.

FOTO Shutterstock

Loading...