Atât de bune sunt cireşele amare în dulceaţă, încât nu te mai saturi! Ai mânca linguriţă după linguriţă fără încetare! Singurul regret fiind acela al kilogramelor în plus!

Ingrediente

2 kg cireşe amare
2,5 kg zahăr tos
2 lămâi
2 plicuri zahăr vanilat
100 ml rom

Mod de preparare

Speli cireşele, le laşi la scurs şi scoţi sâmburii. Într-o cratiţă, pui un strat de cireşe, unul de zahăr şi intercalezi straturile până termini cireşele şi zahărul. Le laşi până dimineaţă. Pui cratiţa pe foc mediu, stropeşti cu rom şi adaugi zahărul vanilat. Descojeşti lămâile de partea albă şi le tai felii, îndepărtând sâmburii. Le adaugi peste dulceaţă. Amesteci din când în când, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului. Când siropul începe să se lege, iei vasul de pe foc. După ce nu mai clocoteşte, aduni spuma şi laşi dulceaţa la răcit. O pui în borcane sterilizate, acoperite cu celofan legat cu sfoară.

Loading...