Poţi refuza orice desert, dar un  ecler cu ciocolată... Prepară-l acasă, din ingrediente proaspete şi-ţi va ieşi mai bun decât cel de la cofetărie.

Ingrediente:

Pentru aluat: 250 ml lapte, 100 g unt, 125 g făină, 4 ouă, 2 linguri cu zahăr, sare

Pentru cremă: 500 ml lapte, 150 g zahăr, 1 pacheţel zahăr vanilat, 1 lingură făină, 4 gălbenuşuri, 3 linguri cacao, 25 g unt

Pentru glazură: 2 linguri unt, 3 linguri zahăr pudră, 3 linguri cacao, 3 linguri apă

Mod de preparare:

Fierbi într-o crăticioară la foc mic laptele cu zahărul şi untul tăiat bucăţele. Când începe să clocotească, iei de pe foc şi torni toată făina dintr-o dată amestecând energic cu o spatulă până când compoziţia începe să se desprindă de pe pereţii vasului.

Laşi să se răcorească şi adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând bine. Cu un cornet, pe o tavă unsă cu ulei, torni viitoarele ecleruri.

Dai tava la cuptor, la foc mare, pentru 25 de minute. Nu deschizi cuptorul decât după 20 de minute, deoarece aluatul poate să se lase şi eclerurile nu vor mai avea o formă frumoasă.

Încălzeşti laptele şi zahărul vanilat până fierb şi le iei de pe foc. Freci separat gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi cacaua şi torni peste toate laptele fierbinte, amestecând continuu.

Fierbi compoziţia la bain-marie până se îngroaşă şi, după ce se răceşte, adaugi untul şi freci până capătă consistenţa unei creme.

Pentru glazură, fierbi la bain-marie ingredientele menţionate şi le ţii pe foc până se îngroaşă.

Tai un capac eclerurilor, umpli golul cu crema de ciocolată şi garniseşti cu glazura de ciocolată.

Loading...