Pentru că tot e vorba de susan în această reţetă de falafel cu sos de susan, ne-am propus să vorbim puţin despre uleiul provenit din aceste seminţe. Uleiurile presate la rece conţin foarte mulţi compuşi aromatici şi sunt ideale pentru salate şi pentru mâncărurile preparate la temperaturi apropiate de cea de fierbere a apei. Cel presat la cald este mai ieftin , deoarece piede o serie întreagă de calităţi prin prelucrare.

Falafel cu sos de susan - Ingrediente (4 porţii)

250 g năut
1 ceapă mare
2 căţei usturoi
2 linguri pătrunjel verde
1 linguriţă coriandru
1 linguriţă chimen
2 linguri făină grâu
sare
piper
ulei, pentru prăjit

Pentru sos
½ cană pastă de susan (tahina)
½ cană apă
¼ cană zeamă lămâie
2 căţei usturoi

Falafel cu sos de susan - Mod de preparare

Pui năutul într-un vas, îl acoperi cu apă rece şi-l laşi peste noapte să se înmoaie. Îl strecori, îl pui într-o oală cu apă şi-l fierbi, la foc mic, o oră din momentul în care începe să dea în clocot. Îl scurgi şi-l laşi să se răcească.
pasul 1

Pui într-un bol încăpător ceapa tocată, usturoiul, coriandrul, chimenul, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul, după gust, apoi făina, în ploaie. Mixezi până obţii o pastă.
pasul 2

Separat, mixezi năutul, apoi îl amesteci într-un bol cu pasta obţinută. Încingi uleiul şi formezi, cu mâinile umede, biluţe de mărimea unor chiftele.
pasul 3

Prăjeşti biluţele pe ambele părţi până devin aurii. Pentru sos, combini ingredientele şi le mixezi până obţii o pastă moale. Serveşti chifteluţele de năut alături de sos.
pasul 4

Loading...