Fatafit e acea oază din inima Bucureştiului în care uiţi de covrigi, merdenele şi tot streetfood-ul românesc şi te delectezi cu mâncare libaneză. Rabih Sinno, proprietar şi chef, a realizat pentru „Click!Poftă bună!“ această reţetă tradiţională.
 
Ingrediente
 
  •  300 g năut uscat
  • 4 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 linguriţă praf de ceapă
  • ½ linguriţă praf de usturoi
  • ½ linguriţă piper alb
  • ½ linguriţă pudră de coriandru 
  • ½ linguriţă pudră de ghimbir
  • sare, după gust
  • ulei, pentru prăjit
Pentru sos
  • 2 linguri pastă de susan (tahina)
  • 50 ml apă rece
  • 2 linguri zeamă lămâie 
  • 2 căţei usturoi 

Pentru servit

  • 4 lipii
  • 2 roşii
  • ardei iuţi, muraţi
  • frunze de salată verde
  • pastă de susan
Pui năutul într-un vas, îl acoperi cu apă rece şi-l laşi peste noapte să se înmoaie. Îl strecori, îl pui într-un blender şi mixezi până obţii textura bobului de orez. Adaugi ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi toate condimentele. Mixezi din nou până obţii o pastă. Cu mâinile umezite în apă rece, formezi biluţe pe care le prăjeşti în baie de ulei, la 170 °C.
 
Pentru sos, amesteci pasta de susan cu usturoiul pisat, apa şi zeama de lămâie.
 
Serveşti falafelul în lipii,  cu roşii, salată verde, ardei iuţi muraţi şi pastă de susan. 
 
FOTO: Sorin Stana
Loading...