Farfalle cu pere şi gorgonzola
Un preparat extrem de fin şi potrivit pentru o cină festivă, aceste paste se combină perfect cu brânza sărată şi cu dulceaţa perelor.
Ingrediente pentru farfalle cu pere şi gorgonzola:
150 g farfalle 75 g brânză gorgonzola 1/2 cicoare de grădină 2 pere coapte 30 g nuci
Mod de preparare:
Găteşte pastele într-o oală cu apă şi sare conform instrucţiunilor de pe pachet, păstrând o ceaşcă din apa în care au fiert pastele.
Topeşte brânza într-un bol pe care îl pui deasupra cratiţei cu apă în care fierb pastele. Între timp, taie cicoarele. Pune-le într-o tigaie pe foc 5 minute, întorcându-le la jumatea timpului de gătire.
Curăţă perele şi taie-le în sferturi. Pune-le în tigaie alături de nuci şi pune apa de la paste.Lasă pe foc până se reduce lichidul şi acoperă-le cu un capc.
Scurge pastele şi amestecă-le cu brânza, apoi pune-le în tigaie şi asezonează. Pune 1 lingură de ulei de măsline şi serveşte.