În zilele de post şi nu numai, când eviţi preparatele cu carne, alege o reţetă simplă de fasole verde sotată, care are în compoziţie şi ciuperci. Vei obţine o mâncare delicioasă, care te va face să te lingi pe degete!

 

  • Pregătire:20 min
  • Porții:5
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

4 linguri ulei de măsline
450 g ceapă albă mică, curăţată
1 ceapă mare
sare
piper
900 g fasole verde
2 linguri ulei vegetal
450 g ciuperci spălate şi tăiate sferturi
4 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 linguriţă cimbru verde, tocat
1 linguriţă sos de soia
1 linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare

Încingi uleiul de măsline într-o tigaie de fontă, la foc mediu. Adaugi cepele mici, condimentezi cu sare şi piper, după gust, reduci flacăra la foc mic şi le căleşti 45 de minute în total, întorcându-le din când în când, până sunt bine caramelizate.

Între timp, fierbi apă cu sare într-o oală mare, până dă în clocot. Adaugi tecile de fasole verde şi le fierbi 3 minute. Le scurgi şi le treci pe sub un jet de apă rece, până se răcesc, apoi le dai deoparte.

Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mare, adaugi ciupercile şi le căleşti aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, până când se evaporă lichidul şi sunt rumenite. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Adaugi ceapa tocată, usturoiul, cimbrul şi restul de ulei vegetal şi ţii pe foc, amestecând 30 de secunde. Pui sosul de soia şi amesteci ca să se combine aromele.

Adaugi tecile de fasole verde, cepele caramelizate şi zeama de lămâie peste ciuperci şi amesteci ca să se încălzească şi să se combine toate aromele. Serveşti mâncarea imediat.

Sursa + foto: www.seriouseats.com

Loading...
Evaluează articolul