Reţetă de post: Fasole verde cu lămâie şi usturoi

Fasole verde cu lamaie si usturoi jpeg

Îţi prezentăm un preparat simplu şi delicios. Poţi încerca şi tu să faci fasole verde cu lămâie, mai ales că este o mâncare ideală pentru zilele de post de peste an. O poţi servi rece, atât ca garnitură, cât şi ca preparat de sine stătător.

Fasole verde cu lămâie şi usturoi – Ingrediente

1 căţel de usturoi, curăţat şi tăiat pe jumătate 60 ml suc de lămâie proaspăt stors 60 ml ulei 450 g fasole verde 1 linguriţă sare

Fasole verde cu lămâie şi usturoi – Mod de preparare

Amesteci usturoiul, sucul de lămâie şi uleiul într-un castron mare şi îl laşi deoparte. Pui la fiert într-o oală apa cu sare. Fierbi tecile de fasole verde aproximativ 5 sau 6 minute, apoi scurgi apa. Le laşi 10 minute să se răcească, iar apoi le torni în castronul mare şi le amesteci cu dressingul de ulei şi zeamă de lămâie. Condimentezi cu sare, după gust. Laşi fasolea verde să se pătrundă cu acest sos 2 minute, înainte să amesteci din nou. Faci încă o pauză de 2 minute, apoi amesteci iar. Scoţi usturoiul din castron înainte să serveşti preparatul. Iar dacă este zi de post, nu ezita să mănânci o porţie de fasole verde cu lămâie şi usturoi.

Sursa: allrecipes.com.