Vinete umplute: reţetă de post
; Cine a spus că preparatele de post trebuie să fie anoste? Îţi propunem o reţetă săţioasă şi foarte gustoasă, cu doar câteva ingrediente.
- Porții: 4
- Timp total: 45 min
- Pregătire: 15 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: reteta de post, fel principal
Ingrediente
4 vinete medii
4 roşii
4 linguri ulei
4 căţei usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
1 morcov
sare, piper după gust
frunze busuioc proaspăt
Mod de preparare
Tai vinetele pe jumătate, le scobeşti miezul, presari sare şi le laşi la scurs.
Toci ceapa şi morcovul şi le căleşti în ulei până se înmoaie. Adaugi usturoiul feliuţe, miezul de vânătă mărunţit, roşiile tocate cubuleţe şi fierbi totul încă 10 minute. La final, potriveşti gustul de sare şi piper şi adaugi busuiocul mărunţit.
Umpli vinetele cu acest amestec, le stropeşti cu ulei de măsline şi le dai la cuptorul încins 20 de minute, la foc mediu.
Le serveşti calde sau reci.