Vinete umplute cu carne
Pentru 6 porţii
Timp de preparare: 1 h 30´
Dificultate: medie
Ingrediente
3 vinete
500 g carne tocată
sare
piper
2 căţei usturoi
1 ceapă
800 g roşii
200 g caşcaval
câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare
Speli vinetele, le feliezi şi le coci pe un grătar încins.
Pui carnea tocată într-o tigaie. Adaugi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat şi laşi la foc mediu până se evaporă toată zeama. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper, apoi presari pătrunjelul tocat.
Feliile de vinete coapte le umpli cu carnea tocată, apoi le rulezi. Aşezi rulourile într-un vas termorezistent. Dai roşiile prin blender, adaugi sare, după gust şi torni pasta de roşii peste rulourile de vinete, apoi caşcaval ras. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30 de minute.